Обєднані громади Дніпропетровщини відкривають Центри надання адмінпослуг

Реєстрація нерухомості й бізнесу, приватизація землі, оформлення матеріальної допомоги, прописка й виписка – жителям міст та районів уже знайомі переваги Центрів надання адміністративних послуг. Вони стають ближчими і для мешканців об’єднаних територіальних громад. На Дніпропетровщині з початку 2016-го ЦНАПи відкрилися у Слобожанській, Апостолівській, Богданівській громадах. Найближчим часом Центр запрацює у Вербківській. Ще п’ять ЦНАПів відкриють двері до кінця року. Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«Дніпропетровщина – перша в Україні з реформування системи місцевого самоврядування. Уже маємо 16 об’єднаних територіальних громад, ще до 20-ти плануємо створити цьогоріч. Завдання децентралізації – йти назустріч людям. Наближаємо до жителів найбільш затребувані адмінпослуги і відкриваємо нові ЦНАПи. Сьогодні Центри працюють у Слобожанській, Апостолівській та Богданівській об’єднаних громадах. Щоб поширити позитивну практику на інші об’єднані громади, організуємо для них навчальні семінари та тренінги по створенню ЦНАПів», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Найближчим часом ЦНАП запрацює у Вербківській громаді. Актуальні адмінпослуги стануть доступними в єдиному офісі для понад 8 тисяч жителів із 12 сіл. 

«Люди давно чекали на цю подію. У Центрі будуть три просторі зали, оснащені всім необхідним, проведений Інтернет. Прийом вестимуть три адміністратори. Розпочнемо з актуальних послуг – прописки та виписки, приватизації землі, оформлення паспорту. Практичного досвіду в нас малувато, та ми готові вчитися», – наголосила голова Вербківської об’єднаної громади Любов Холоденко

До кінця року Центри надання адмінпослуг розпочнуть роботу ще в п’яти громадах – Ляшківській, Вакулівській (кол. Жовтневій), Мирівській, Сурсько-Литовській і Грушовокутській (кол. Ленінській).

«Наразі у ЦНАПі ведеться ремонт. Плануємо відкрити його до кінця року, – розказує заступник голови Грушівської сільської об’єднаної громади Світлана Павленко. – У Центрі буде три кімнати: в одній вестимуть прийом спеціалісти, друга – для відпочинку відвідувачів, третя – місце для очікування. У першу чергу запустимо послуги з реєстрації місця проживання, оформлення права власності на землю, підготовки документів для будівництва. Послуги стануть ближчими майже для 10 тисяч жителів із восьми сіл громади».

Сьогодні на Дніпропетровщині працюють 38 ЦНАПів: 22 – у районах, 13 – у містах та три – в об’єднаних громадах. 

Контакти Центрів та перелік послуг – на сайті Регіонального віртуального офісу електронних адміністративних послуг області.

16.09.2016 - 15:56 | Views: 14901
Обєднані громади Дніпропетровщини відкривають Центри надання адмінпослуг

Tags:

Administrative services

Область:

Дніпропетровська область

Громади:

Вакулівська сільська об’єднана територіальна громада Апостолівська міська об’єднана територіальна громада Слобожанська селищна об’єднана територіальна громада Богданівська сільська об’єднана територіальна громада Вербківська сільська об’єднана територіальна громада Ляшківська сільська об’єднана територіальна громада Мирівська сільська об’єднана територіальна громада Грушівська сільська об’єднана територіальна громада Сурсько-Литовська сільська об’єднана територіальна громада Апостолівська територіальна громада Богданівська територіальна громада Вакулівська територіальна громада Вербківська територіальна громада Грушівська територіальна громада Ляшківська територіальна громада Мирівська територіальна громада Слобожанська територіальна громада Сурсько-Литовська територіальна громада

Source:

Дніпропетровська ОДА

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у сфері національної інфраструктури геопросторових даних

Методичні рекомендації ОМС щодо діяльності у...

Розвиток національної інфраструктури геопросторових даних - важлива складова процесу відновлення громад та...

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...