Дружба, Дорошівка та Чуйківка об’єднаються в одну громаду

Депутати Чуйківської та Дорошівської сільської ради надали згоду на добровільне об’єднання в Дружбівську об’єднану територіальну громаду.

Про це повідомляє офіційний сайт Ямпільської райдержадміністрації.

2 серпня відповідне рішення прийняла сесія Дорошівської, а 4 серпня – Чуйківської сільської ради.

Зазначається, що  Дружбівським міським та Дорошівським і Чуйківським сільськими головами вже було підписано договір про співробітництво в питаннях добровільного об’єднання територіальних громад. Окрім того, була створена робоча група до якої увійшли представники кожної адміністративно-територіальної одиниці. Наразі цією групою проводиться підготовка проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Таким чином, Дорошівська та Чуйківська сільські ради тепер будуть розформовані, а їх територія увійде до нової адміністративно-територіальної одиниці з центром в м. Дружба. До складу Дружбівської об’єднаної територіальної громади увійдуть 12 населених пунктів, 2 сільських (Дорошівська, Чуйківська) та 1 міська рада (Дружбівська). Площа громади становитиме 12 613,243 га, а  чисельність населення – 5673 чол.

Слід зазначити, що на Ямпільщині досі триває дискусія щодо доцільності об’єднання  громад. В районі вистачає, як прихильників, так і противників адміністративно-територіальної реформи. Перші аргументують свою позицію тим, що об’єднання дасть змогу створити потужні та фінансово самодостатні територіальні громади, які матимуть кошти на розвиток.

А другі говорять, що мова йде тільки про укрупнення адміністративно-територіальних одиниць, власних доходів яких не буде вистачати навіть на утримання закладів соціальної сфери.

Область:

Вінницька область

Source:

Ямпіль.інфо

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...