В.Гройсман: Необхідно започаткувати процес обговорення змін до Конституції у частині децентралізації на територіальному рівні

Голова Верховної Ради України, голова Конституційної комісії Володимир Гройсман наголошує на необхідності започаткувати процес обговорення змін до Конституції у частині децентралізації на територіальному рівні.

По завершенні пленарного засідання Комісії у п’ятницю В.Гройсман зазначив, що люди на місцях повинні вникати у суть реформи, яка, серед іншого, спрямована на вирішення проблем належного фінансового забезпечення делегованих повноважень органів місцевого самоврядування, що сприятиме підвищенню спроможності територіальних громад.

Голова Комісії заявив, що її робота відбувається інтенсивно і змістовно. «Є відповідні результати, є дискусія, але вона продуктивна: кожен член Комісії може висловити свою думку, внести пропозицію і знайти розуміння», - підкреслив він. За словами В.Гройсмана, таке бажання досягти компромісу демонструють усі члени Комісії.

В.Гройсман поінформував про перебіг засідання, звернувши увагу, зокрема, на те, що вже є визначеність щодо розмежування повноважень громад різних рівнів, і на наступному тижні відповідна робоча група доопрацьовуватиме це питання.

На запитання журналістів, коли можна очікувати на остаточну версію проекту закону про внесення змін до Конституції у частині децентралізації, В.Гройсман висловив думку, що нині цей документ підготовлено на 70%. «Відбувається фахова професійна дискусія конституціоналістів. Попереду матимемо політичну дискусію», - сказав він.

В.Гройсман повідомив про декілька варіантів здійснення конституційних змін у судовій сфері та у частині дотримання прав людини. «Рухаємося інтенсивно у цьому напрямку», - заявив він. При цьому В.Гройсман нагадав, що текст, напрацьований Комісією, буде основою для пропозицій Президента України щодо змін Основного закону.

15.05.2015 - 22:00 | Views: 17518
В.Гройсман: Необхідно започаткувати процес обговорення змін до Конституції у частині децентралізації на територіальному рівні

Attached images:

Tags:

Volodymyr Groysman Constitution

Source:

Прес-служба Верховної Ради України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...