У потенційній Делятинській ОТГ дискутували про об’єднання

У селі Білі Ослави потенційної Делятинської ОТГ Надвірнянського району відбувся схід села, у якому взяли участь директор регіонального відділення Асоціації міст України Олег Войтичук та регіональний консультант з правових питань Марія Баран.

Нагадаємо, що відповідно до Перспективного плану формування територіальних громад Івано-Франківської області до потенційної Делятинської ОТГ належать смт. Делятин, села Білі Ослави, Чорні Ослави, Чорний Потік і Заріччя, інформують  ”Вікна” з посиланням на відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

Виступаючи перед громадою, Марія Баран розповіла про переваги об’єднання громад загалом, а також про преференції, які матиме Делятиська ОТГ в разі успішного об’єднання.

Але не всі жителі Білих Ослав, які взяли участь у заході, є прихильниками об’єднання у форматі запропонованому Перспективним планом, який уже затверджено в Кабміні. Наприклад, житель Білих Ослав Василь Левицький не підтримує конфігурацію об’єднання з визначеним адміністративним центром у селищі Делятин. Натомість вважає, що саме навколо Білих Ослав, де проживає майже 5 тис. жителів, мали б об’єднатися села Чорний Потік і Чорні Ослави, оскільки для цього є історичні передумови. Така громада, на його думку, спроможна і має перспективу розвитку.

Все ж Марія Баран пояснила учасникам заходу, що об’єднання Білих Ослав у громаду з центром у Делятині є доцільнішим, оскільки по-перше: Делятин – це селище, яке має  краще розвинуту інфраструктуру, ніж село Білі Ослави; по-друге: сукупні доходи населених пунктів потенційної Делятинської ОТГ у 2015 році становили понад 4 млн грн, з яких тільки селище Делятин заробляє 3 млн грн, що промовисто говорить про перевагу бути центром ОТГ.  А ще експерт акцентувала, що Делятинська ОТГ в разі об’єднання зможе отримати чималу інфраструктурну субвенцію. 

Область:

Івано-Франківська область

Громади:

Делятинська селищна об’єднана територіальна громада Делятинська територіальна громада

Source:

«Вікна»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...