Сьогодні в Україні розпочали роботу Офіси реформ

В’ячеслав НегодаРегіональні офіси з питань впровадження реформ у сфері місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади приступили до роботи. У свій перший робочий день представники Офісів реформ працювали в Києві на підготовчому семінарі. А вже завтра, 30 квітня, експерти продовжать роботу в регіонах. Фінансову підтримку діяльності офісів реформ надає Асоціація міст України у рамках проекту USAID «ДІАЛОГ» відповідно до Меморандуму між Мінрегіоном та АМУ.

Як пояснив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, Офіси реформ на першому етапі  надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу облдержадміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування на базовому рівні.

«Створення спроможних територіальних громад шляхом їх добровільного об’єднання потребує посиленої уваги з боку всіх зацікавлених сторін – з боку влади, органів місцевого самоврядування, громад. Відповідальні за проведення цього процесу на місцях є саме облдержадміністрації. І їх першим помічником у цій роботі – від формування проекту перспективного плану формування територій громаддо їх затвердження сесіями обласних рад, буде саме Офіс реформ», - прокоментував В’ячеслав Негода.

Він підкреслив, що час на підготовку планів обмежений. До червня місяця крім підготовки проектів перспективних планів, вони мають пройти всебічні консультації з уповноваженими представниками органів місцевого самоврядування та їх асоціаціями.

«Важливо вчасно, до червня місяця, підготувати та затвердити перспективні плани. Без них регіони не зможуть отримувати фінансування на розвиток з Державного фонду регіонального розвитку. А взагалі весь процес формування спроможних територіальних громад має бути завершений у вересні. Планується, що чергові місцеві вибори, які згідно Конституції України мають відбутися 25 жовтня, будуть проведені вже на новій територіальній основі», - поінформував В’ячеслав Негода.

Найближчими днями Офіси реформ спільно з керівництвом облдержадміністрацій проведуть прес-конференції для регіональних ЗМІ.

Tags:

V.Nehoda

Source:

Мінрегіон

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....