2016 рік стане переломною точкою в розвитку сільських територій, – Геннадій Зубко (+відео)

«Три роки поспіль Україна збирає більше 60 млн тонн зерна, в 2015-2016 році на експорт піде 35 млн тонн зернових. Це все досягнення українського села, людей, які там працюють. Тому я переконаний, що точка зростання української економіки знаходиться в розвитку сільських територій», — зазначив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час свого виступу на конференції «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики».

«В умовах зміни системи управління є можливість суттєвого покращення якості життя українців. Це не тільки передача фінансів і повноважень, це зовсім інший підхід в управлінні територіями та прийнятті рішень. Реформа децентралізації дозволить громадам впливати на процес, змінювати якість свого життя», — додав Віце-прем’єр.

Геннадій Зубко уточнив, що передаючи на місця повноваження і кошти, держава фактично дає людям потужний інструмент для розвитку. І сільські території відіграють в цьому процесі ключову роль. Адже чим більше територій громада об’єднає навколо себе, тим більшу фінансову підтримку отримає від держави. Відновлення української економіки має розпочатися саме з цих 169 громад, які вже взяли на себе відповідальність і рухаються вперед. Їх результати та досягнення в цьому році повинні стати прикладом для інших прискорити процес об’єднання.

Геннадій Зубко також наголосив, що сьогодні в порядку денному Верховної Ради стоїть законопроект №4355 про передачу повноважень громадам розпоряджатися землями державного значення за межами населених пунктів. «Це дуже важливий інструмент для того, щоб розвивати території, залучати інвестиції і можливість громади управляти цим процесом на своїй землі», — підсумував він.

19.04.2016 - 16:29 | Views: 10178
2016 рік стане переломною точкою в розвитку сільських територій, – Геннадій Зубко (+відео)

Video:

Tags:

H.Zubko

Source:

Прес-служба Віце-прем'єр-міністра України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...