Бюджетний комітет Верховної Ради погодив розподіл субвенції об’єднаним громадам на формування інфраструктури

14 квітня Бюджетний комітет Верховної Ради погодив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад на 2016 рік.

Про це за результатами засідання Комітету повідомив директор Департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону України Сергій Шаршов

За його інформацією, з метою ефективного використання цієї субвенції Мінрегіон створить комісію, яка здійснюватиме аналіз розроблених об’єднаними громадами проектів з правом їх погодження або відправлення на доопрацювання.

«Це дасть можливість максимально ефективно використати державну фінансову підтримку, а також сприятиме підвищенню вмінь та навичок представників об’єднаних громад з реалізації проектів розвитку, що стане для них безцінним досвідом при підготовці проектів для конкурсу через Державний фонд регіонального розвитку або міжнародні програми», — зазначив Сергій Шаршов.

До комісії увійдуть представники центральних органів виконавчої влади, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, провідні вітчизняні експерти.

Як відомо, законом у державному бюджеті на 2016 рік на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад передбачено субвенцію в обсязі 1 млрд. грн.

16 березня Кабінет Міністрів затвердив порядок, умови та розподіл надання цієї субвенції.

Субвенція розподілена між 159 об’єднаними громадами: від 957 тис. грн. для найменшої об’єднаної громади до 23,2 млн. грн. — для найбільшої.

Розподіл субвенції здійснювався за формулою: чим більша кількість сільських жителів та площа території об’єднаної громади, тим більший обсяг субвенції.

Субвенція надається для створення, модернізації інфраструктури об’єднаної територіальної громади та може спрямовуватись на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інфраструктури, що належать до комунальної форми власності (у тому числі на виготовлення проектної та містобудівної документації.

Як повідомлялося, об’єднані громади вже мають змогу подавати заявки на проекти, які планують реалізувати за рахунок державної субвенції.

Крім субвенції на формування інфраструктури, об’єднані громади мають можливість подавати проекти для фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, яким на цей рік передбачено 3 млрд. гривень.

Share the news:

Read more:

29 March 2024

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні автобуси

U-LEAD надала семи українським громадам шкільні...

Повномасштабна війна завдала великої шкоди нашим школам та освітній логістиці. Щоб закрити цю потребу, на кошти...

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...