Днями розпочато серію навчальних заходів для місцевих лідерів потенційної Яблунівської ОТГ Косівського району з питань об’єднання територіальних громад

Днями розпочато серію навчальних заходів для місцевих лідерів потенційної Яблунівської ОТГ Косівського району з питань об’єднання територіальних громад та управління суспільно-економічними процесами на місцевому рівні в нових умовах.

Навчання, як зазначив директор проекту "Обізнані мешканці – сильна громада", в рамках якого організовано ці заходи, Андрій Мазак, повинні сприяти підвищенню рівня поінформованості жителів про ідеї реформи та зростання їх мотивації до об’єднання, повідомляється на сайті Івано-Франківської ОДА.

Голова правління ГО "Суспільна амністія" Дмитро Дзвінчук акцентував увагу на важливості проведення децентралізації та формування міцного нормативно-правового підґрунтя для реалізації реформи та добровільного об’єднання територіальних громад, зокрема.

"Землі за межами населених пунктів не тільки стануть одним із основних джерел бюджетоформуючих податків, а й ресурсом, який стимулюватиме подальший розвиток об’єднаних громад", – зазначив Дмитро Дзвінчук.

Експерт з правових питань (проект "ПУЛЬС") Марія Баран розповіла учасникам про переваги добровільного об’єднання та виклики, які постануть перед новоутвореною громадою, і наголосила, що життя в ОТГ – це життя в нових умовах, з новими повноваженнями та ресурсами, тому потрібно мислити по-новому – стратегічно.

Також перед учасниками заходу виступив голова Печеніжинської ОТГ Ігор Довірак, який поділився досвідом створення та функціонування цієї громади.

Ефективність заходу підтверджується конструктивною довготривалою дискусією, активними учасниками якої були  депутат районної ради Юрій Коваль, голови сіл Стопчатів, Нижній Березів, Середній Березів, Уторопи. По завершенню навчання учасники отримали сертифікати.

Область:

Івано-Франківська область

Source:

«Фіртка»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...