Процес утворення територіальних громад в ОДА обговорюють разом з керівниками місцевої влади у районах Херсонщини

В обласній державній адміністрації розпочали проведення ряду робочих нарад з питань добровільного об’єднання територіальних громад області.

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв зустрівся з головами райдержадміністрацій, районних рад та сільськими головами Верхньорогачицького, Великолепетиського, Великоолександрівського, Високопільського та Нововоронцовського районів Херсонщини.
Під час зустрічей обговорили перспективний план розвитку територій для утворення спроможних об’єднаних територіальних громад.

Слід зазначити, що керівництво ОДА прагне почути від представників районної влади області власні пропозиції щодо покращення соціальної, гуманітарної сфер та розвитку інфраструктури населених пунктів. Тому було запропоновано розробити попередні розрахунки спроможності новоутворених громад.

Голови райдержадміністрації зазначили, що багато питань та непорозуміння з місцевими мешканцями виникає через їх непоінформованість. Тому Ігор Шепелєв запропонував найближчим часом провести ряд виїзних зустрічей з громадами для обговорення їх бачення щодо добровільного об’єднання територіальних громад області.

«Наша основне завдання полягає у проведенні моніторингу ситуації щодо готовності мешканців до утворення територіальних громад, саме тому вони мають самі надати власні добровільні рішення та пропозиції», – акцентував увагу Ігор Шепелєв.

Вже завтра, 6 квітня, в облдержадміністрації продовжиться проведення таких робочих нарад з іншими представниками районної влади Херсонської області.

Область:

Херсонська область

Source:

«Скіфія»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...