Стартувала робота над розробкою Стратегії розвитку Теребовлянської громади

16 березня 2016 року до Теребовлі прибули представники канадсько-польської компанії FIM, Офісу реформ у Тернопільській області та Європейського Союзу аби спільно з міською радою розпочати роботу над розробкою Стратегії розвитку Теребовлянської ОТГ.

В залі засідань Теребовлянської районної ради відбулась спільна конференція Теребовлянської міської ради, голів об’єднаних громад Тернопільської області, старост, депутатів Теребовлянської міської ради, членів виконавчого комітету міської ради, представників бізнесу, громадських організацій, місцевих активістів за участі гостей: Павела Прокопа - голови Правління Фундації Менеджерських ініціатив, радника міського голови Любліна (Республіка Польща), Мірослава Жидека – війта гміни Конопніца Люблінського воєводства (Республіка Польща), Богдана Юрчука – консультанта Фундації Менеджерських Ініціатив, Віктора Литвинчука – директора Офісу реформ у Тернопільській області, Холгера Піндта – старшого радника з питань реформ децентралізації Данської асоціації муніципалітетів, Сергія Максименка – радника з питань регіонального розвитку.

Вів конференцію міський голова Сергій Поперечний. Він запросив до слова почергово кожного із експертів, що завітали до нашого міста, аби окреслити для загалу саме поняття стратегії розвитку громади, її важливість у перспективі впровадження реформ децентралізації та співпраці з західними партнерами, які вже давно використовують стратегічне планування в розбудові громад. Мова ішла про те, що фінансуючи різноманітні проекти розвитку, Євросоюз орієнтується першочергово на таку стратегію і пріоритетними визначає саме ті розробки, які є дотичними, або безпосередньо входять до стратегічних планів громади, а не фінансує відірвані, нічим не підкріплені проекти.

В рамках конференції заступник теребовлянського міського голови Людмила Колісник представила усім учасникам «Презентацію Теребовлянської міської ОТГ та планування стратегії її розвитку». Дана презентація включила в себе як різноманітні статистичні дані по громаді, так і інформацію щодо наявних природних ресурсів, історичні та культурні надбання, житловий фонд і установи міської ради та їх технічне забезпечення, дані про освіту, туристичні переваги краю, досягнення громади та її проблематику, пріоритетні напрямки розвитку, тощо.

На завершення учасники мали змогу поспілкуватися зі спікерами – експертами іноземних держав щодо тих чи інших питань по децентралізації, а ті охоче ділилися досвідом як польської, так і данської реформ.

Наступним етапом розробки Стратегії розвитку Теребовлянської ОТГ має стати більш широке обговорення даного питання з жителями громади, спільне вивчення першочергових потреб і потенціалу саме нашої ОТГ та адаптація європейського зразку стратегічного документу згідно напрацьованих пріоритетів.

Область:

Тернопільська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...