У Ковельському районі триває об’єднання громад

У залі засідань районної державної адміністрації відбулася нарада із селищними, сільськими головами, головами об’єднаних територіальних громад з питань інвестиційної та проектної діяльності, добровільного об’єднання громад, яку провів голова райдержадміністрації Віктор Козак. Нарада пройшла за участю голови районної ради Андрія Броїла, директора Офісу реформ Волинської області Анатолія Пархомюка, депутатів районної ради, - повідомляють у відділі інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату Ковельської райдержадміністрації.

Під час наради обговорювалося питання реформування адміністративно-територіального устрою, методики створення об’єднаних територіальних громад.

…В обговоренні даного питання взяли участь сільські та селищні голови, які озвучили свої пропозиції щодо об’єднання в межах перспективного плану. Зокрема, Люблинецький селищний голова Наталія Сіховська зазначила, що Офіс реформ погодив об’єднання Люблинецької територіальної громади, до якої увійшли Люблинецька селищна рада, Старокошарівська та Мощенська сільські ради.

…Під час наради до присутніх звернувся координатор проекту ЄС, в.о. ректора Університету ВІЕМ, директор економічних наук Василь Байцим, який повідомив, що в рамках програми Східного партнерства ЄС із 20-го січня було оголошено набір  проектних заявок на першу із чотирьох програм територіального транскордонного співробітництва, Програму «Україна-Білорусь». Гранти на розвиток територіальної громади тільки в рамках цієї Програми можуть становити від 60 до 250 тис. євро на один проект. 10% бюджету проекту мають забезпечити партнери, які будуть його спільного реалізовувати.

Область:

Волинська область

Source:

«Про Ковель»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...

27 March 2024

Як українським громадам взяти участь в програмі Interreg Europe: процедури та дедлайни

Як українським громадам взяти участь в програмі...

20-21 березня 2024 року відбулася конференція, організована Interreg Europe, під назвою “Europe, Let`s cooperate!”....

27 March 2024

Загрози та виклики соціальної сфери громад на тлі повномасштабного вторгнення: результати дослідження

Загрози та виклики соціальної сфери громад на...

Проєкт «Підтримка децентралізації: підвищення компетенцій територіальних громад у сфері соціальних послуг»...