Нові лідери місцевих громад мають бути ефективними менеджерами європейського зразка – Генадій Зубко про старт другої «Школа мерів» (+відео)

25 лютого 2016 року стартував набір до другої Школи мерів. Минулого року успішно пройшла перша школа. Вона підготувала нових лідерів для місцевих громад України. У ході реформи децентралізації перед очільниками місцевих органів влади постав ряд нових завдань: вміння підготувати інвестиційні проекти, вміти залучити фінансування та інвестиції у громади, сформувати її бюджет. Це ті знання та навички, якими не володіли місцеві керівники раніше, адже усі рішення приймалися у Києві, і у таких якостях не було необхідності. Таку думку висловив Геннадій Зубко, віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Головне запитання, які ставлять нові лідери громад – навчіть нас, як приймати рішення, як ефективно використовувати ресурси, як розставляти пріоритети. Саме такі програми дають можливості виховувати нове покоління, яке відповідає вимогам європейського менеджменту», – зазначив пан Зубко.

Він також розповів, що досвід «Школи мерів» планують залучити для професійної підготовки голів об’єднаних територіальних громад, яких уже налічується 159. Крім того, планують розвивати таку навчальну систему для вироблення стратегії підготовки нових кадрів в Україні.

За словами Ірини Тихомирової, президента Бізнес-школи МІМ-Київ, місцеві управлінські команди мають бути, перш за все, ефективними власниками. Вони мають знати, як управляти бюджетом та володіти знаннями, які не стосуються політики, а спрямовані на відповідь на питання «що робити? як це зробити?»

25.02.2016 - 20:00 | Views: 16419
Нові лідери місцевих громад мають бути ефективними менеджерами європейського зразка – Генадій Зубко про старт другої «Школа мерів»  (+відео)

Video:

Attached images:

Tags:

H.Zubko

Source:

Український кризовий медіа-центр

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...