Керівник Програми конкурентоспроможності в Євразії ОЕСР Антоніо Сомма відзначив значний прогрес у реалізації реформи місцевого самоврядування в Україні

Децентралізація та регіональний розвиток - це один з пріоритетних напрямів співпраці України з Організацією економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР). Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства з питань європейської інтеграції Роман Чуприненко під час зустрічі з Керівником Програми конкурентоспроможності в Євразії ОЕСР Антоніо Сомма.

«Ми маємо чудовий досвід роботи з вашими експертами. За результатами вашого Дослідження територіального розвитку України, яке було проведено протягом 2010-2013 років, нам були надані рекомендації, які стали частиною теперішніх змін до Бюджетного і Податкового кодексів України у частині децентралізації фінансів. Це і трансферти місцевим бюджетам, і податок на нерухомість, і розроблення нових прозорих механізмів використання коштів Державного фонду регіонального розвитку та інші. Cьогодні, коли реформа увійшла до активної стадії, ми знову потребуємо вашої підтримки і експертної допомоги», - сказав Роман Чуприненко.

Він нагадав, що імплементація рекомендацій ОЕСР в рамках Дослідження відображена у підписаному у жовтні 2014 року Меморандумі про взаєморозуміння між Україною та ОЕСР.

«У цьому контексті ми б хотіли обговорити з вами можливість залучення експертів ОЕСР у продовження роботи в Україні з метою сприяння імплементації ваших рекомендацій», - зазначив Роман Чуприненко.

У свою чергу Антоніо Сомма відзначив значний прогрес у реалізації реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні і пообіцяв розглянути можливість фінансування роботи в Україні експертів ОЕСР у процесі подальшого реформування країни. Також було висловлено глибоку зацікавленість ОЕСР у розширенні та поглибленні співпраці з міністерством, зокрема шляхом залучення його представників до роботи в різних робочих групах.

Довідково

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) – міжнародна економічна організація, що об’єднує 34 країни і займається вивченням проблем економічного розвитку та формування сприятливих умов для міжнародної торгівлі та інвестицій. ОЕСР підтримує відносини з 70 країнами, які не входять в Організацію, в тому числі з Україною, з якою співпрацює більше 10 років у вирішенні проблем перетворення і розвитку української економіки.

15.01.2015 - 20:00 | Views: 14462
Керівник Програми конкурентоспроможності в Євразії ОЕСР Антоніо Сомма відзначив значний прогрес у реалізації реформи місцевого самоврядування в Україні

Attached images:

Source:

Мінрегіон

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...