Децентралізація стимулює сільських голів

Торік на Вінниччині видатки з обласного бюджету вперше перевищили 11 мільярдів гривень. Уперше на капітальні видатки з обласного бюджету використано понад мільярд гривень. Це дало змогу розвиватися бюджетним установам, інфраструктурі області, а також у повному обсязі забезпечити фінансування захищених статей бюджету. 

Уперше за останні десять років в області впоралися з планами всі 701 бюджет. Доходи загального фонду бюджету області за минулий рік перевиконано. У реальному значенні це неабиякі суми додалися до місцевих скарбниць. 

За інформацією директора департаменту фінансів облдержадміністрації Миколи Копачевського, у містах обласного значення надійшло понад план 107,4 мільйона гривень, сільських, селищних, містах районного значення бюджетах — 151,8 мільйона гривень, районних — 97,7 мільйона гривень, обласному — 20 мільйонів. Найбільше додали сільськогосподарські райони: Погребищанський, Теплицькций, Піщанський, Чечельницький. Лідер — Козятинський, де 135% становить показник річного надходження доходів загального фонду. Сума перевиконання місцевих бюджетів щодо доходів загального фонду зведеного бюджету на початок цього року перейшла в залишки місцевих бюджетів. 

За словами Миколи Копачевського, бюджетна децентралізація та зміни до Бюджетного кодексу дали змогу за минулий рік додатково отримати фінансовий ресурс у сумі 576 мільйонів гривень. 

Коментуючи сказане, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зауважив, що нові види податків — серйозний стимул, який спонукає сільських голів до розвитку територій.

Область:

Вінницька область

Source:

«Урядовий кур’єр»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...