Програма опорних шкіл є центральною, - міністр

Програма опорних шкіл є центральним і надзвичайно важливим завданням для Міністерства освіти і науки. На цьому наголосив міністр освіти Сергій Квіт.

За його словами, мова йде не про закриття шкіл, а про створення належної мережі шкіл.

Він також висловив сподівання, що новий закон про освіту, який вже знаходиться у Верховній Раді, відкриє шлях до переходу України до профільної школи.

«Тобто кожне найменше село буде мати початкову школу, але в усіх регіонах будуть створюватися так звані «hub schools», або опорні школи, з належним устаткуванням кабінетів передусім фізики, хімії, біології, з належним кадровим складом», - зазначив міністр.

Він зауважив, що опорні школи будуть відвідувати діти з багатьох сіл, щоб мати змогу навчатись в профільних старших класах.

«Тому це у фокусі уваги нашого уряду. І на опорні школи в бюджеті закладено 200 млн гривень, але це не основні кошти, тому що ми працюємо із донорами та інвесторами, ведемо переговори насамперед із Світовим банком», - повідомив Квіт.

Міністр повідомив, що МОН має пропозиції про кредитну лінію від німецького уряду на придбання шкільного обладнання і також веде переговори з USAID.

«Тобто ми будемо залучати донорів та інвесторів міжнародних, так як це робилося в усіх пострадянських країнах. І нам наводять позитивні приклади, зокрема Молдова та інші країни. Тобто опорні школи це наш один із головних проектів на цей рік», - сказав міністр.

Він також нагадав, що в минулому році уряд виділив 100 млн гривень на придбання кабінетів фізики. У цьому році передбачається виділення 600 млн гривень, що будуть витрачені місцевими бюджетами на придбання шкільних автобусів.

«Це надзвичайно важливо для виконання нашої програми опорних шкіл», - підкреслив Сергій Квіт.

Як повідомлялося, основна реформа середньої школи запланована на найближчі роки і тісно пов’язана з процесом децентралізації в Україні.

11.02.2016 - 17:32 | Views: 16013
Програма опорних шкіл є центральною, - міністр

Tags:

education Ministry of Education and Science

Source:

Osvita.ua

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...