У Циркунах готують нову містобудівну документацію

Генплани населених пунктів Циркунівської сільської ради розробляються з урахуванням того, що Циркуни стануть центром нової об’єднаної територіальної громади.

Як розповів директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, розробка нової документації почалася наприкінці минулого року і наразі знаходиться на завершальній стадії. Нові генплани відображатимуть актуальну інформацію стосовно населених пунктів, які зазнали змін з моменту створення існуючої документації.

«Насамперед, змінилися межі населених пунктів. А коли немає документації, яка фіксує реальну ситуацію, виникає чимало проблем - з фінансуванням, з дозволами на будівництво, як житлове, так і промислове, немає можливості створювати нові рекреаційні зони, - пояснив директор Департаменту містобудування та архітектури. - Саме це наразі відбувається в Циркунах: там фактично припинилося будівництво, інвестори не можуть зайти до населеного пункту зі своїми проектами. А оскільки Циркуни сьогодні активно розвиваються, будучи приміською зоною, для них це дуже актуальна проблема. Тому місцеве керівництво прийняло рішення про розробку нової документації».

Документація створюється на підставі докладного аналізу ресурсного потенціалу території, функціонально-планувальної структури, соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, природно-кліматичних та санітарно-гігієнічних умов.

Крім того, за словами Михайла Рабіновича, містобудівна документація розробляється в рамках нового документа – Схеми планування територій новостворених громад.

«Усі розрахунки проводяться за новою системою, оскільки тепер ми розглядаємо селище не як самостійну одиницю, а як центр громади. Наприклад, нова документація включатиме інформацію щодо кількості населення, лікарень, навчальних закладів всієї майбутньої громади, а не тільки Циркунів», - уточнив Михайло Рабінович.

У документах, створених з урахуванням адміністративної реформи, також будуть сформовані пропозиції щодо перспективи містобудівного розвитку території сільради, вдосконалення планувальної організації території та визначені напрямки економічного та територіального розвитку населених пунктів сільської ради з урахуванням нових меж населених пунктів. 

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...

28 March 2024

Вишнівецька громада отримала сучасний ренгентографічний комплекс від Програми USAID DOBRE

Вишнівецька громада отримала сучасний...

Вишнівецька громада на Тернопільщині отримала цифровий ренгентографічний комплекс – таку допомогу їй надала Програма...

28 March 2024

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП: інституційна динаміка та виклики сталого розвитку

Результати 5-го щорічного моніторингу 25 ЦНАП:...

Під час конференції шведсько-українського проєкту PROSTO “Підтримка доступності послуг в Україні” були представлені...