Пісочинська і Мереф'янська громади готові до об'єднання

Висновки щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень місцевих рад щодо об'єднання двох громад Харківського району були затверджені розпорядженням голови ХОДА 31 грудня.

Нагадаємо, згідно з Перспективним планом формування територій громад Харківської області, до складу Пісочинської об'єднаної громади увійдуть Пісочинська селищна, а також Коротичанська і Березівська сільські ради. Мереф'янська громада об'єднає Мереф'янську міську та Утківську сільську ради.

Як розповів голова Пісочинської селищної ради Олег Чорнобай, об'єднання Пісочинської громади ініціювали депутати селищної ради - практично одноголосно.

«Депутати підтримали цю ініціативу, розуміючи, що можуть не обратися до нової об'єднаної ради. Але вони хочуть, щоб селище розвивалося. Завдяки такій активній позиції депутатів нам вдалося переконати людей у тому, що об'єднання проводиться саме в інтересах членів громади», - зазначив Олег Чорнобай.

За його словами, об'єднання буде вигідним як для економічно розвинутого Пісочина, так і для невеликих Коротича і Березівки, оскільки доходи об'єднаного бюджету зростуть удвічі.

«Ми отримаємо додаткові правові повноваження та фінансові ресурси, а це - перспектива розвитку, - підкреслив голова Пісочинської селищної ради. - Сьогодні нам доводиться просити субвенції з державного бюджету, а після об'єднання ми зможемо самостійно розпоряджатися власними коштами і спрямовувати їх на розвиток своєї території. Наприклад, в Пісочині потрібно будувати школу, в Березівці - дитячий садок. Але відповідних коштів у нас немає, оскільки ми віддаємо їх до державного бюджету. А, об'єднавшись, ми зможемо самостійно вирішити ці питання, не звертаючись за допомогою до вищих органів влади». Більше ТУТ

Область:

Харківська область

Source:

Сайт Харківської ОДА

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...