Під час об’єднання громад існуючу мережу закладів охорони здоров’я буде збережено

Про реформування сфери охорони здоров’я в рамках об’єднання громад на Харківщині говорили на вебінарі, що відбувся 23 грудня на базі Харківської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Вебінар проходив за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації у рамках серії заходів проекту USAID «ДІАЛОГ» Асоціації міст України та у співпраці з програмою IREX «Бібліоміст» й Харківським регіональним Офісом з підтримки реформи місцевого самоврядування та децентралізації повноважень органів виконавчої влади.

У вебінарі взяли участь представники майбутніх об’єднаних громад, закладів охорони здоров’я районів області, депутати місцевих рад, представники громадськості.

Керівник Харківського регіонального Офісу реформ Діана Баринова зазначила, що питання охорони здоров’я є одним з найбільш гострих в процесі об’єднання територіальних громад.

«Людей в селах турбує, де вони отримуватимуть медичну послугу, чи буде збережена мережа закладів охорони здоров’я. Питання реформи у медичній сфері викликає  у мешканців громад багато побоювань та міфічних уявлень. Отже, дуже важливо донести реальну ситуацію щодо реформування до кожного мешканця», - підкреслила Діана Баринова.

В свою чергу, заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Геннадій Бондарчук відзначив, що в рамках об’єднання територіальних громад існуюча  мережа закладів охорони здоров’я буде максимально збережена. Також він розповів, що в області планується створення 10 госпітальних округів, де працюватимуть потужні лікарні з відповідними операційними блоками. Крім того, буде збережено діючу систему «єдиного медичного простору», яка дозволяє кожному мешканцю області отримати медичну послугу у будь-якому медичному закладі, без прив’язки до певного району чи округу.

Область:

Херсонська область

Source:

Офіс реформ

Share the news:

Read more:

29 March 2024

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Проєктний офіс в громаді: яким він має бути?

Що таке проєктний офіс і навіщо його створювати громаді? Яким він має бути і які функції на нього можна покласти?...

29 March 2024

У Вижницькій громаді модернізують систему водопостачання за допомогою Програми USAID DOBRE

У Вижницькій громаді модернізують систему...

Система централізованого водопостачання у Вижниці Чернівецької області була побудована майже півстоліття тому. За цей...

29 March 2024

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a new direction supporting the reform of vocational education in Ukraine

Swiss-Ukrainian project DECIDE is launching a...

The Swiss-Ukrainian project DECIDE, in partnership with the Ministry of Education and Science of Ukraine, is...

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...