Після децентралізації волинським громадам можуть передати більше обов'язків із соцзахисту громадян

У найбільшій книгозбірні Волині вкотре зібрались експерти Офісу реформ, аби пояснити бібліотекарям області усі особливості процесу децентралізації влади, цього разу темою розмови став соціальний аспект реформи. Про це йшлося під час вебінару на тему «Децентралізація влади. Соціальний аспект», що відбувся сьогодні, 9 грудня, у Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Експерти Офісу реформ Волинської області наголошують, що соціальні аспекти децентралізації – надважливі для кожного, адже соціальний захист своїх громадян – один з найбільших викликів, що стоїть перед майбутніми об’єднаними громадами. Так, новостворені адміністративні одиниці змушені будуть взяти на себе більшу відповідальність із захисту мешканців.

Експерт Офісу реформ з соціальних питань Петро Верзун зауважив, що при проведенні реформи необхідно особливо ретельно працювати в сфері соціального захисту, тому що економічні негаразди насамперед б’ють по соціально незахищених верствах населення.

«Завданням будь-якої реформи – зробити так, щоб запроваджені зміни не залишили за бортом людей, які найбільше потребують допомоги держави», - наголосив чоловік.

Зі слів експерта, чимало функцій, які досі виконувала держава, надаватимуться органами місцевого самоврядування, хоч це поки не всі розуміють. Водночас мовець наголосив на тому, що разом з додатковими повноваженнями громади отримають додаткові кошти на їх реалізацію. Більше - ТУТ.

Область:

Волинська область

Source:

«Слово Волині»

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...