Об’єднання громад - єдиний шлях до розширення можливостей їхнього розвитку, - Володимир Гройсман

Об’єднання громад - єдиний шлях до розширення можливостей їхнього розвитку. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі з головами сільських і селищних рад Кам’янського, Смілянського і Черкаського районів Черкащини у понеділок.

Керівник Парламенту привітав присутніх з Днем місцевого самоврядування, підкресливши, що всі, хто причетний до роботи в органах місцевого самоврядування, добре розуміють проблеми на місцях, щодня відчувають особливу відповідальність за благополуччя громадян, суспільний спокій. «Ви - та влада, яка найбільш наближена до людей, має можливість розумітися на проблемах і вирішувати їх», - сказав Володимир Гройсман.

Голова Верховної Ради зазначив, що ключовими змінами, які відбуваються у державі, є підвищення значення, можливостей, фінансової спроможності і відповідальності місцевого самоврядування.

Він вкотре висловив думку, що «невеликі громади, на жаль, не можуть бути ефективними», і завдання полягає в тому, аби «самобутні села, які не змінюватимуться у назвах, не будуть жодним чином пригніченими, а навпаки, - утворять спільні органи управління, оберуть сільського голову, отримають бюджет, зможуть будувати систему, за якої буде нормальною і охорона здоров’я, і освіта, розвиватиметься інфраструктура».

На думку Володимира Гройсмана, це збереже села, які зникають. «Цей шлях складний і не дискусійний, але важливо, щоб ми були на цьому шляху разом», - зазначив він, додавши, що центральна влада «предметно розуміє проблеми місцевих рад».

Керівник Парламенту назвав розроблені зміни до Конституції у частині децентралізації і реформи місцевого самоврядування абсолютно європейськими і такими, що не мають загроз для держави. 

08.12.2015 - 11:45 | Views: 16606
Об’єднання громад - єдиний шлях до розширення можливостей їхнього розвитку, - Володимир Гройсман

Tags:

Volodymyr Groysman amalgamation of hromadas Constitution

Область:

Черкаська область

Source:

Прес-служба Верховної Ради України

Share the news:

Read more:

28 March 2024

Громадам важливо розуміти правові підстави залучення волонтерів

Громадам важливо розуміти правові підстави...

Програма U-LEAD організувала для посадових осіб ОМС інформаційну сесію, присвячену особливостям залучення волонтерів,...

28 March 2024

Створення молодіжних рад в територіальних громадах - U-LEAD запрошує до участі у новій програмі

Створення молодіжних рад в територіальних...

«U-LEAD з Європою» запрошує представників громад долучитися до Програми підтримки «Створення молодіжних рад в...

28 March 2024

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть розробити комплексні плани просторового розвитку

Громадам Чернігівщини та Харківщини допоможуть...

Залучення інвестора, збільшення місцевого бюджету, нові робочі місця – громади Чернігівщини та Харківщини розробляють...

28 March 2024

Як громади вистояли на початку великої війни – дослідження Центру спільних дій

Як громади вистояли на початку великої війни –...

Збереження управлінських команд, що залишилися працювати в критичний момент, – головний фактор стійкості громад. До...